MMA & Sanda

Mixed Martial Arts
Mixed Martial Arts (MMA) is een verzameling van verschillende vechtsporten bij elkaar.
Hierdoor wordt er zowel staand als op de grond getraind!

 

 Sanda
Sanda is een variant van het westerse Kickboxing.
Het grote verschil met Kickboksen is dat er bij Sanda ook geworpen mag worden!

 

MMA Mixed Martial Arts

Mixed Martial Arts, ook bekend als MMA, is de verzamelnaam van diverse vechtsporten. Denk hierbij aan Muay Thai/Kickboksen, Judo, Worstelen en Grappling. De verschillende gevechtsgebieden zijn als volgt te onderscheiden in:

Staand: stoten, traptechnieken, knieen en ellebogen.
Transitie: worpen, submissions en takedowns.
Op de grond: submissions, posities en stoten.

De trainingen zijn gericht  op deze 3 onderdelen en het beheersen hiervan, zowel staand als op de grond, maakt MMA divers, complex en compleet

De training wordt gegeven onder professionele en persoonlijke begeleiding en het onderlinge respect en de sportiviteit maken MMA toegankelijk voor iedereen.

 

Het Chinees vrij gevecht!

Sanda of Sanshou is de Chinese variant van het beter bekende westerse Kickboksen. Het werd ontwikkeld uit de traditionele Wushu / kungfu technieken. Hierbij werden de technieken en de regels zodanig dat full- contact competitie mogelijk werd zonder dat een van de twee tegenstanders om het leven komt. Gezien de oude traditie om het gevecht te organiseren op de rand van een afgrond, vinden de hedendaagse competitie plaats op een verhoogd platform (Letei). Het is dan ook de bedoeling om de tegenstander van het platform te slaan, trappen of te werpen. Hier zit het grote verschil met Kickboksen en Mauy Thai niet alleen mogen de deelnemers boks- en traptechnieken gebruiken maar ook een heel scala aan worpen, vegen en take-downs.