Kids & Jeugd

Jong geleerd oud gedaan!

Weerbaar worden? Zelfvertrouwen krijgen? Goed leren vechten? En respect hebben voor elkaar?
Kom bij ons Muay Thai trainen!

Positieve gedragsverandering door beoefenen van vechtsport.

Door het beoefenen van vechtsport treedt er vaak een positieve gedragsverandering op bij de sporter. Denk hierbij aan een toename van zelfbeheersing, respect voor jezelf en voor de ander, een positief zelfbeeld, sociaal weerbaar, meer discipline en vooral ook plezier in wat je doet.

Vechtsport als pedagogisch instrument.

Naast het aanleren van sportspecifieke vechtsporttechnieken, creëren wij een uitdagende en ook veilige sportomgeving om fysiek, mentaal, en emotioneel bewust te handelen.

Agressie regulering door vechtsport.

Uit veel onderzoek komt naar voren dat vechtsport een positieve uitwerking kan hebben op agressieregulering. Ook al ben je met vechtsport bezig, je zult je altijd moeten beheersen en de controle over jezelf blijven houden.

Graduatie systeem

Een grote meerderheid van de beoefenaars van het Muay Thai is recreant en doen dus geen wedstrijden. Door middel van examens krijgen de recreant sporters nu ook de kans om hun technische vaardigheden te testen aan de hand van examens. 

Deze examens lopen via een Khan graduatie systeem. De examens worden om het half jaar afgenomen, per half jaar kun je één Khan halen. Je kunt het vergelijken met examen doen bij Judo of Karate, daar halen de leerlingen een slip of band die telkens verandert en moeilijker wordt na het behalen van je examen.