Vechtsport workshops

Downhat is gespecialiseerd in diverse “full-contact” vechtsporten. Zoals het boksen, muaythai/kickboksen en sanda/sanshou. Deze tak van vechtsport is erg leuk en zeer geschikt voor iedereen, zowel jong als oud! Je kunt je conditioneel lekker uitleven en tegelijkertijd bekwamen in de verschillende technieken.

Ook heeft de vechtsport een belangrijk positief effect binnen onze maatschappij. Zo stimuleert het de ontwikkeling van zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen, weerbaarheid en wederzijds respect.

Uit onderzoek van prof. Dr. M. Theeboom van de universiteit van Brussel blijkt dat vechtsport bijdraagt aan een grotere mentale weerbaarheid bij jeugdige deelnemers. Doordat een kind de zekerheid heeft zichzelf beter te kunnen verdedigen, zal hij minder snel fysieke confrontaties aangaan. Dit brengt als voordeel dat vechtsportbeoefenaars in conflictsituaties beter in staat zijn om geweld te vermijden.

De clinic worden op een leuke en verantwoorde wijze gegeven door Harwin Nederhoed, Docent Lichamelijke Opvoeding en gediplomeerd muaythai trainer. Mocht u geïnteresseerd zijn of heeft u vragen neem dan geheel vrijblijvend contact op.